Brasilian suorakylvömatka 2010 osa 12

Kirjoitettu Pariisin lentokentällä
Yhdeksäs päivä
Vierailu Itaipun vesivoimalassa
Suomalaisten vierailumäärä

Vesivoimalan turbiini

Sunnuntaiaamun teema oli vierailu Itaipun vesivoimalassa ja iltapäivällä lento Iguassusta Sao Paoloon.  Illalla klo 19.45 lähti lento kohti Pariisia.

Sao Paolon kentällä oli samanlainen hässäkkä kuten joka reissulla tähänkin asti.  Oikeasta lentoterminaalista ja lentoportista oli useampaa eri tietoa mutta Pariisin lennolle päästiin ilman ongelmia. Suomen lentoemäntien lakkotilannetta seurattiin netin kautta.

Voimala on puolen tunnin automatkan päässä Iguassun keskusta.  Voimala on myös paikallinen matkailunähtävyys, vierailijoita käy puoli miljoonaa vuosittain. Suomalaisia on tähän mennessä käynyt  11 600 ja ruotsalaisia vajaa 20 000.

Ennen putouksille ajoa katsotaan Itaipun esittelyvideo.

Voimalassa on kaksikymmentä turbiinia. Kokonaisteho  on 18 000 MW.  Se tuottaa Paraguayn sähköstä 90 %  ja Brasilian sähköstä 25 %.  Putouskorkeus on 197 metriä.

Voimala on ollut pitkään maailman tehokkain vesivoimala mutta nyt kiinalaiset ovat saamassa valmiiksi vielä tehokkaamman.

Putouskierroksella käydään samalla Paraguayn puolella koska se sijaitsee kahden valtakunnan rajalla.  Padon yläosassa on tie jota pitkin myös turistit voivat kulkea linja-autoillaan.

Putouksen jälkeen ajettiin Iguassun kansainväliselle lentokentälle.  Ryhmän naiskuoro esitti Semeato-isännille Rafaelille ja Andrelle kiitoslaulun. Muistoksi annettiin ilmakuvia Suomesta. Linja-autokuskit saivat ryhmältä pienen pussillisen tippirahaa.

ITAIPU vesivoimala

Jätä kommentti